bel air classic car 640Fifties Sixties

Jukeboxen, flipperkasten, rock & roll, amerikaanse oldtimers, neon, signs etc.., kortom u kunt op deze site allerlei informatie vinden van producten, artiesten, muziek en aanverwante zaken die te maken hebben met de vijftig en zestiger jaren. Oftewel de fifties en de sixties. Hebt u zaken die u zou willen vermelden op deze site, stuurt u gerust een email met betreffende informatie en we zullen zo snel als mogelijk bekijken of het geschikt is voor plaatsing op deze site.

Het is belangrijk dat memorablia uit de fifties en de sixties behouden blijven. We hopen met deze site daar een steentje aan bij te kunnen dragen.

 

U kunt hier informatie vinden over jukeboxen, benzinepompen, artiesten uit die tijd, plaatsen waar u dit soort (retro) spullen kunt kopen, etc, etc,

Kijkt u gerust eens rond. Heeft u vragen of suggesties, stuur ze naar ons door via het contactformulier van deze site en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.

 
jukebox wurlitzer1015 divDe jukeboxen van weleer worden nog steeds nagebouwd. Het meest populaire model is toch wel de Wurlitzer Bubbler uit 1946. De heeft model gestaan voor vele varianten van verschillende merken. Wurlitzer zelf niet te vergeten is eind 80er jaren gekomen met eenzelfde model als dat uit 1946 maar nu met CD's. Je kon deze modellen krijgen in zowel 50 als 100 CD uitvoering. Wurlitzer is enkele jaren geleden gestopt met het produceren van deze jukeboxen. Toch zijn er nog steeds fabrikanten die dit model jukebox nog steeds produceren. Rock Ola en Sound Leisure zijn wel de twee bekendste jukeboxfabrikanten die heden ten dagen nog steeds niet geheel onverdienstelijk deze jukeboxen produceren.